PUUKAASUTTIMEN PIIRUSTUKSET SAATAVILLA

etusivulle

 

Olen laatinut harrastajarakentajia varten ohjekirjan "Ajoneuvoon asennettavan puukaasuttimen rakennusohjeet". Se sisältää täydelliset piirustukset ja muutenkin kattavat rakennusohjeet harrastajarakentajille ajoneuvon muuttamisesta puukaasukäyttöiseksi. 301 sivua, A4 -kokoinen, kuvitettu kokonaisuus. Ota yhteyttä, mikäli aihe kiinnostaa enemmän. Kirjan esittely

Lisää tietoa teknisistä määräyksistä löydät täältä: http://www.ekoautoilijat.fi/tekstit/lakitietoa.htm

Kehitetty kaasutustekniikka on osoittautunut toimivaksi ja luotettavaksi monissa rakennetuissa puukaasuautoissa, mm. tässä Chevrolet El Caminossa:

http://www.youtube.com/watch?v=wZdPkrghUZM

Katso myös nämä sivut: http://woodgas.nl/

Auton moottori käy puukaasulla erittäin siististi ja puhtaasti. Pakokaasu on jokseenkin hajutonta. Katsastuksen yhteydessä suoritetuissa mittauksissa pakokaasujen on todettu sisältävän noin 0,2% hiilimonoksidia (CO) ja noin 15 ppm hiilivetyjä (HC). Tämä alittaa moninkertaisesti sallitut raja-arvot. Puukaasua ei kuitenkaan ole määritelty EU:n normeissa liikennepolttoaineeksi, mistä syystä sen käyttö on kielletty uusissa, vähäpäästöiseksi luokitelluissa henkilöautoissa. Asennettaessa puukaasutin pakettiautoon se rinnastetaan autoon kuuluvaksi rakenteeksi, jolloin se vähentää auton kuormankantokykyä. Tämä voi johtaa pakettiauton uudelleenverottamiseen henkilöautona.